CRP – Copy

CRP یا گالوانیزه ؟کدامیک را انتخاب می کنید؟

 

ابتدا به معرفی مختصری از سی آر پی می پردازیم و مزایای آن را بیان می کنیم. سپس در ادامه مقاله به شرایط کنونی استفاده از گالوانیزه می پردازیم و در نهایت انتخاب گالوانیزه یا سی آر پی را به شما واگذار می کنیم.

Crp مخفف Composite Reinforced Plastic است، به معنی پلاستیک تقویت شده کامپوزیت است و از فایبرگلاس فشرده ساخته میشود که تولید کنندگان آن معتقدند، جایگزین مناسبی برای پروفیل گالوانیزه می باشد.

پروفیل CRP

در ابعاد و سطح مقطع های مختلفی ساخته می شود که ابعاد آن از ابعاد در گالوانیزه تبعیت می کند و اکثرا مختص پروفیل های مورد نظر در صنعت UPVC می باشد. و هر سطح مقطع مصارف مختلفی دارد ، از جمله آن می توانیم به CRP مخصوص داخل فریم ، مولیون ، سش پنجره و سش درب و حتی فریم انتظار اشاره کنیم.

 

مزایای فریم CRP به فریم آهنی

فریم انتظار یا قاب فریم، چارچوبی است که محدوده درب و پنجره را تعیین و عموما (نه همیشه) بعنوان قاب و پایه اصلی برای پنجره در داخل و خارج دیوار قرار می گیرد. استفاده از CRP در این قاب دارای مزایای زیر است:

  • کاهش تقریبی 50 درصدی قیمت نسبت به فریم آهنی
  • کاهش تقریبی 30 درصدی وزن نسبت به فریم آهنی
  • عدم نیاز به رنگ آمیزی، ضد زنگ و بدون پوسیدگی
  • شکل گیری آسان بصورت منحنی و قوسی-عایق بندی بیشتر نسبت به آهن
  • ضریب یکسان انقباض و انبساط بین ساب فریم و پنجره دوجداره

(مزایایی که در بالا بیان کردیم، نقطه نظرات تولید کنندگان crp می باشد . بالطبع تایید یا عدم تایید این مطلب به خواننده  مقاله واگذار می گردد)

استفاده از CRP در داخل پنجره دو جداره

پروفیل CRP مشابه پروفیل Upvc فارسی بر می شود و با استفاده از دستگاه جوش پروفیل به یکدیگر متصل می شوند و حتی بهترین زمان کاربرد آن این است که چون به صورت شاخه شش متری تولید میشوند ، قبل از برش داخل محفظه پروفیل یو پی وی سی قرار بگیرد و همزمان با برش پروفیل یو پی وی سی برش انجام شود.

مزایای CRP نسبت به گالوانیزه :

• پس از جایگذاری CRP داخل پروفیل UPVC برش هردو پروفیل همزمان اجرا می شود.
• پروفیل تقویتی (CRP) همزمان با پروفیل جوش می خورد، لذا قسمت جوش محکم و قوی می شود.
• با توجه به ضخامت پروفیل CRP که حدود 2/1 سانت به پروفیل UPVC اضافه می می کند ، تولید کننده های سی آر پی مدعی هستند ، سبب افزایش عایق بندی بیشتر پروفیل می شود.
• به دلیل مواد تشکیل دهنده پروفیل CRP ، بحث زنگ زدگی و پوسیدگی برخلاف سازه های گالوانیزه غیر استاندارد از بین می رود . البته باید بدانید گالوانیزه و لایه روی گالوانیزه که از جنس زینک هستد در واقعیت علمی نباید زنگ بزند ولی از آن جایی که برخی تولید کننده های گالوانیزه ، از ورقهای گالوانیزه با پوشش نامناسب استفاده می کنند ، بحث زنگ زدگی در گالوانیزه بوجود می آید.
• CRP ضد حریق و غیرقابل انعطاف در برابر سرما و گرما است..
• اسکلت بندی آن با ساختار درب و پنجره های دوجداره upvc انطباق بیشتری دارد.
• استفاده از پروفیل CRP برای فرم و مولیون به اشکال U و قوطی چهارگوش امکان پذیر است .
• • پروفیل CRP تولیدکننده های پنجره دوجداره و مصرف کنندگان را از استفاده پیچ سرمته بی نیاز می کند.
هنگام استفاده از پروفیل CRP سرعت عمل کار حداقل به 2 برابر می رسد و ظرافت و قدرت در تولید بالا میرود.
• قبلا هم اشاره کردیم که پروفیل CRP به صورت 6 متری است و همزمان با پروفیل برش و جوش می خورد.
( به این نکته توجه داشته باشید که مزایایی که در بالا بیان کردیم، نقطه نظرات تولید کنندگان crp می باشد . پیشنهاد ما به خوانندگان گرامی مقاله این ست که در مورد مطالب بالا تحقیق بیشتری انجام دهند)

 

 گالوانیزه

 

نقش کلیدی و مهم گالوانیزه استاندارد در پنجره upvc این است که وقتی در داخل محفظه پروفیل یو پی وی‌ سی قرار می‌گیرد همانند یک واشر یا نگهدارنده عمل کرده و پیچ‌هایی که در نتیجه اتصال لولا، کانکتور و بست مولیون از پروفیل عبور می‌کنند را نگه می‌دارد. به همین دلیل پس از باز و بسته شدن زیاد و فشار وارده ناشی از وزن لنگه پنجره و شیشه به لولاها، گالوانیزه‌ی داخل پنجره اجازه جابجایی به پیچ را نداده و باعث نگهداری آن در جای خود می‌شود و درنتیجه طول عمر پنجره را افزایش می‌دهد.

مزیت های ورق گالوانیزه

  1.   طول عمر زیاد ورق های گالوانیزه (حدود۲۰ تا ۳۰ سال)
  2.  سختی و استحکام بالای ورق‌های گالوانیزه و عدم آسیب پذیری آن
  3.  مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، خوردگی و اصطکاک
  4.  ماندگاری و دوام پوشش
  5.  بازرسی و تشخیص آسان ورق گالوانیزه

نقد و بررسی استفاده از گالوانیزه یا crp

در سال های اخیر اختلافات زیادی بین صاحب نظران در خصوص معیارهای ارزیابی و استفاده از گالوانیزه در پنجره های دو جداره پیش آمده و در این بین برخی سودجویان نیز از این آب گل آلود به نفع خود استفاده نموده اند، از جمله با کاهش ضخامت گالوانیزه ، با حذف آن در بازشو با استدلال های غیر علمی و فنی ، یکسان سازی طرح آن و غیره. در ادامه سعی می کنیم به این موضوع و این اختلاف نظرها پاسخ دهیم:

 

چرا باید از گالوانیزه استفاده کنیم؟

استفاده از گالوانیزه برای استحکام بخشی و همچنین تحمل بارهای دینامیکی و استاتیکی وارد شده (شامل بارهای خارجی و بارهای مستقیم) به پنجره از الزامات غیرقابل انکار سیستم پنجره های دوجداره می باشد و اینکه ادعا می شود می توان برای پروفیلی خاص ، یا در شرایطی خاص از گالوانیزه استفاده نکرد ، بی پایه و اساس بوده و هیچ پشتوانۀ فنی ، علمی و یا استانداردی ندارد و در هیچ یک از استانداردهای تدوین شده چه در ایران و چه در سایر کشورها چنین موضوعی وجود ندارد. نباید فراموش کنیم که پروفیل یو پی وی سی، قادربه تحمل هر وزن یا هر بار وارد شده به آن نمی باشد و در صورت عدم استفاده از گالوانیزه احتمال شکستن ، دفرمه شدن ، تغییر شکل یا از دست دادن آب بندی ، ساده ترین احتمالات خواهند بود.

البته اخیرا برخی از شرکت های آلمانی پروفیل های جدیدی را به بازار عرضه کرده اند که نیاز به گالوانیزه ندارد. در خصوص این پروفیل ها که به Fibre-reinforced مشهورند، باید گفت که این پروفیل ها دارای تکنولوژی خاصی بوده و از یک رویۀ پروفیل upvc برخوردار می باشند که به عنوان عایق عمل می کند، در حالی که ساختار اصلی پروفیل و ستون های تشکیل دهندۀ چمبرها از پلیمری بسیار سخت ساخته شده اند. افزون بر این ، به دلیل قیمت بسیار بالای این محصولات ، این سیستم عملا وارد ایران نشده و در صورت ورود هم توان رقابت با انواع مرسوم پروفیل upvc را به لحاظ قیمت نخواهد داشت.

آیا جایگزینی برای گالوانیزه در پنجره ها وجود دارد؟

اما در خصوص این پرسش، که آیا می شود به جای گالوانیزه در پروفیل های معمول از نمونه ای دیگر یا محصولی جایگزین استفاده کرد؟
علیرغم مزایایی که در بالا برای CRP ذکر شد، اما هنوز استفاده از این محصول توسط هیچیک از مراجع قانونی تایید نشده است و علاوه بر آن هیچ یک از تولید کنندگان پروفیل های مطرح کشور حاضر نمی شوند برای محصول درب و پنجره یو پی وی سی ضمانت نامه کتبی کیفی صادر کنند که مونتاژ کار به جای گالوانیزه از CRP استفاده کرده است.
این به این معنی است که تولید کنندگان پروفیل Crp نتوانستند استانداردهای لازم را برای تولید کننده پروفیل یو پی وی سی مهیا سازند لذا استفاده از این پروفیلها به جای گالوانیزه تقویتی توصیه نمی شود.

 

در مقاله بعدی به معیارهای انتخاب گالوانیزه و بارهای  استاتیکی و دینامیکی وارد بر یک پنجره را مورد بررسی قرار می دهیم.

با اطلاعاتی که در بالا گفته شد ، بنظر می رسد استفاده از crp با تمام مزایایی که تولید کنندگان آن بیان می کنند، عملا استاندارد نبوده و توصیه اکید به استفاده از گالوانیزه می شود.

علی حاجی جعفری

علی حاجی جعفری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای جدول

Shopping cart
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account